فواید قصه گویی برای کودکان

فواید قصه گویی برای کودکان بسیار است به طوری که در کشورهای بسیاری از دنیا قصه‌گویی یک حرفه است. یعنی افراد قصه‌گو به این منظور آموزش می‌بینند و فعالیت می‌کنند و در قبال آن حق‌الزحمه دریافت می‌کنند. درعین حال ثابت شده‌ است که یکی از موثرترین شیوه‌های آموزش غیرمستقیم به کودکان و فرزندان قصه‌ گویی است. به همین دلیل داستان گویی برای کودکان یادگیری اصول و روش‌های آن در سرفصل‌های دروس دانشگاهی برای متقاضیان مربی‌گری و معلمی پیش‌بینی شده است.

مهم ترین فواید قصه گویی

  1. اخلاقیات را به کودک شما می آموزد
  2. قصه گویی آنها را از اصول فرهنگی و ریشه های اعتقادی تان آگاه می کند
  3. مهارت های کلامی را افزایش می دهد
  4. مهارت های شنیداری را افزایش می دهد
  5. قدرت تخیل، تصویر سازی و خلاقیت آنها را افزایش می دهد
  6. ابزاری عالی برای تقویت حافظه
  7. محدوده ی فکری کودک را گسترده می کند
  8. سطح علمی کودکان را افزایش میدهد
  9. توانایی ارتباط برقرار کردن آنها را بهبود می بخشد می دهد
  10. به کودک کمک می کند که با آرامش بیشتری با مشکلات رو به رو شود

نگفتن قصه از اشتباهاتی است که والدین مرتکب آن میشوند.

نحوه صحیح داستان گویی چگونه است

در هنگام داستان گویی رعایت چنین مواردی لازم و ضروری است. تکنیک ها و نکات زیر به شما کمک می کند به یک قصه گوی حرفه ای تبدیل شوید.

۱- برای خواندن قصه یک مکان راحت انتخاب کنید.

۲- در قصه گفتن حرکات دست و صورت و صداهای مختلفی استفاده کنید. یا از فرزندتان بخواهید که او این کار را انجام دهد تا داستان جذاب تر شود.

۳- به کودک بگویید که چرا این داستان را برای گفتن انتخاب کرده‌اید و داستان هارا طوری انتخاب کنید که علاقه‌ای در آن‌ها به وجود بیاید.
۴ – داستانی که تعریف میکنید نباید خیلی کوتاه یا خیلی طولانی باشد. یک داستان کوتاه ممکن است پیام خود را درست نرساند. در حالی که یک مورد طولانی ممکن است خسته کننده بوده و باعث بی علاقگی و بی میلی شود.
۵- با صدای  زیاد  و سرعت پایین قصه بگویید.به طوری که  صدای شما باید بیان کننده احساسات در قصه باشد.گاهی نیاز است در برخی جاهای داستان مکث کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.